Beskæftigelse i kreative værksteder

I værkstederne i den kreative beskæftigelse er tryghed og genkendelse i fokus. Her skabes fællesskab og samvær omkring de kreative projekter, og der er rig mulighed for at få nye færdigheder inden for alt fra musik og bevægelse i hverdagen over design til køkken og forskellige håndværksformer.

Beskæftigelsessted – Falkevejens værksted

På Falkevejens værksted er der altid liv og aktivitet, og borgerne har mange forskellige projekter i gang. Her er der altid noget at lave, borgerne er utroligt passionerede omkring deres projekter. De er en inspiration for hinanden, og de nyder at dele deres idéer og erfaringer med hinanden. Værkstedet er en vigtig del af fællesskabet på Falkevejen, og det er et sted, hvor borgerne kan udfolde deres kreativitet og passion for at skabe noget nyt og smukt.

Beskæftigelsesmuligheder

Borgerne har en stor samling af forskellige materialer, som de bruger til at lave sjove og unikke ting, og der er altid noget i gang. Det kan være alt fra at male på gamle døre, over at renovere vinduer, til at slibe forskellige ting og sager til og samle den på nye måder. Man kan sagtens kalde dem kunstværker! Bagefter får værkerne nye steder at bo på nye eller eksisterende tilbud i koncernen.

Beskæftigelsessted – Det Gule Hus

Det Gule Hus ligger tæt ved Nr. Asmindrup i Odsherred og har forskellige kreative værksteder, som tilbyder en række aktiviteter til borgerne – blandt andet et musikværksted og en genbrugscentral. Beskæftigelsen her har til formål at skabe et socialt og inkluderende fællesskab, hvor borgerne kan udvikle deres færdigheder og interesser på en meningsfuld måde.

Beskæftigelsesmuligheder

Musikfabrikken er et musikværksted, hvor borgerne kan få individuel undervisning i instrument, sang, rap og korsang. Musik er en fantastisk måde at udtrykke sig på og skabe en følelse af samhørighed i fællesskabet. Musikken som borgerne producerer indspilles i et studie tilhørende Musikfabrikken. Til udvalgte højtider og andre mærkedage eller når lysten er der, producerer Musikfabrikken musikvideoer, som kan vises til venner, bekendte og ansatte i koncernen. De kommer også snart til at blive vist her på siden.

I Genbrugscentralen kommer overskydende ting ind og bliver distribueret videre rundt til nye steder, hvor de kan blive brugt igen. Det kan være alt fra møbler, som er i overskud, udgående varer fra Gårdbutikken, borgere som fraflytter, hvor tingene bliver stående og flyttekasser, som er i overskud. Her kan alle borgere komme og være i beskæftigelse, hvor der er mulighed for at trække sig tilbage, men samtidig være en del af et socialt fællesskab. Her er vi kreative med de varer, der kommer ind. Blandt andet syr vi, laver plakater i rammer, renoverer og maler møbler om, så de passer til resten af indretningen, og til sidst er der også noget rengøringsarbejde forbundet med det hele.

Løvdalens Redaktion er et skriveværksted, som står for at udgive den digitale blog Koglen. Borgerne har her mulighed for at skrive artikler og tage billeder, hvilket giver dem mulighed for at udtrykke sig og dele deres oplevelser med andre. Dette kan bidrage til at øge deres selvtillid og selvværd. På Koglen udkommer nyheder om stort og småt fra livet, som redaktionen oplever det. Det er planen, at Koglen også udkommer som trykt magasin fire gange om året. Læs mere om Løvdalens Redaktion her.

Beskæftigelsessted – Fyrrehus

Fyrrehus har forskellige kreative værksteder, som tilbyder en række aktiviteter til borgerne – blandt andet en redaktion og et designværksted. Beskæftigelsen har til formål at skabe et socialt og inkluderende fællesskab, hvor borgerne kan udvikle deres færdigheder og interesser på en meningsfuld måde.

Beskæftigelsesmuligheder

Designværkstedet fokuserer på upcycling og recycling af nye og brugte materialer. Nogle af tingene kan sælges i Genbrugsbutikken, som også ligger her. Borgerne kan hermed skabe noget nyt og kreativt ved at genbruge materialer og mindske deres negative påvirkning på miljøet. Dette er også en måde at udvikle deres håndværksmæssige færdigheder og kreativitet.

I Genbrugsbutikken modtager vi tøj fra blandt andet ansatte i koncernen, men også fra private i lokalområdet. Arbejdsopgaverne er så at vurdere og sortere tøjet efter, om det kan bruges til videresalg, og hvis det kan det, at vaske det og hænge det op i butikken, som vi holder ordentlig, så den er pæn. Hvis der kommer andet end tøj ind, samarbejder vi med Nygårdens flyttehold om at få det sendt til Genbrugscentralen, som ligger i Det Gule Hus.

Se alle Løvdalens beskæftigelsesområder

Foruden kreative værksteder tilbyder Løvdalen også beskæftigelse inden for café og køkken, håndværk, butik og landbrug – alle med flere forskellige beskæftigelsesmuligheder under hver. Her viser vi billeder af hverdagen fra de fem områder.

FØLG OS

© 2023 - Gran Recovery and Health

En del af Gran Recovery and Health

Gran Recovery and Health er en privat psykiatrisk koncern med næsten 40 års erfaring og mere end 350 medarbejdere fordelt på fem virksomheder. Hvert eneste år støtter vi flere hundrede mennesker til et liv, der er andet og mere end deres udfordringer.