Strik samt et Interview af Malene

Tekst af Rasmus

Foto: Løvdalens redaktion

Ved at gå igennem gangen på kreaafdelingen på Fyrrehus faldt mit blik over det, som Malene sad og lavede, det så noget spændende ud, så jeg ikke kunne lade være med at spørge lidt nysgerrigt ind til.

Hvad er det du laver? Malene fortalte, at hun har strikket en masse firkanter (40 masker op og 21 cm) Som skal blive til det man kalder for et ”Lap på Lap” tæppe. Hvad har motiveret dig til at lave det? Spurgte jeg hende, og Malene svarede, at det er fordi børn og folk fryser i dele af verden og i krigsområder og Malene svarede videre på en flot måde, at formålet med tæppet er ønsket om at varme mennesker i nød, og om at give det til børnene i Afrika eller Kirkens Korshær.

Hvor lang tid har det taget dig at lave tæppet? Det har taget mig ca. 3 måneder med en hastighed på 3-4 lapper om ugen. Har det givet dig noget som menneske at lave tæppet? spørger jeg hende nysgerrigt, Malene smiler og siger, at hun bliver stolt og at det glæder hende, at kunne lave tæppet og derved kunne glæde andre.

Hvor mange år har du egentlig strikket? Jeg har strikket i hele 44 år sammenlagt, svarede Marlene. Hvem har lært dig at strikke? Det har min mor lært mig, i en alder af 14 år svare Malene til slut.

Kan det give noget at strikke?  svaret er klokkeklart JA!

Tak til Marlene for medvirken i denne artikel.