Anders’ Hue

Foto og tekst af: Løvdalens Redaktion

Interview: Simon

Langbordet står smukt dækket, med små Dannebrogsflag i maskinhallen, champagneglassene bobler og Anders står i sit flotte jakkesæt og er spændt. På sidebordet ligger HUEN og venter i sin fine æske, imens maskinhallen begynder at blive fyldt op af gæster, som alle er kommet for at fejre Anders’ bestået STU-forløb i Løvdalens beskæftigelse.

Vi (Løvdalens redaktion) skynder os at stille Anders et par spørgsmål, om hans STU-uddannelse, inden receptionen går i gang.

Hvad har din STU bestået af?

De første 2 år var jeg i tømmerfaget på Karisefonden, og det sidste år, har jeg været på Det Økologiske Landbrug, hvor jeg har beskæftiget mig med landbrug, maskiner, traktor og dyrene, svarer Anders.

Hvad bestod dine arbejdsopgaver i?

Anders fortæller, at han udførte praktiske opgaver på marken som at; havre, såe, pløje, høste og tromle og derudover passe dyrene. Det, jeg rigtig godt kan lide ved de to fag, er at bruge mine hænder, at få stillet en opgave, som jeg skal løse, og så kan jeg rigtig godt lide når arbejdsdagen er varieret, og derudover giver arbejdet mig meget ro”.

Anders fortæller også, at han skal tage traktor kørekort og for at få det, skal man have gennemført et førstehjælpskursus.

Hvad synes du om førstehjælpskursus?

Det var hårdt fysisk at udføre hjerte lunge redning, men jeg synes, at det er godt at tage et førstehjælpskursus, og jeg er stolt af at have gjort det, smiler Anders glad. Jeg er også stolt af at have fuldført min STU-uddannelse, det betyder meget for mig og det har givet mig fremtidsplaner, og et ønske om at komme til at arbejde på et større landbrug.

Anders’ kontaktperson slår på glasset og kigger på Anders med stolte øjne, hæver sin stemme lidt og henvendt til Anders siger han; ”du er sej, modig og du har holdt ved, huen er et symbol på al dit arbejde og den udvikling som du har gået igennem for at gennemføre din uddannelse” Anders’ kontaktperson hæver glasset med et ”stort tillykke Anders”

Huen tages ud af æsken og passer perfekt på den stolte nyudklækket STU-student, gaver bliver åbnet og Anders takker, snart er bænkene ved det lange festklædte bord fyldt op af glade gæster og en sej STU-student.