Dagbogens sommerferieminder

Tekst af Jan

Foto af: Privat

Kære læser.

Da jeg var dreng og mine plejeforældre var ude og sejle 3 uger i sommerferien, i deres sejlbåd. Blev min søster Pia og jeg tit passet af min mors kusine Lilian, som boede i Randers.

Vi var på sommerferie hos Lilian i årene fra 1993 – 1996 og en dag, da en af sommerferierne var slut og jeg var hjemme igen – lå der i postkassen en maskine skrevet DAGBOG til mig, fra Lilian. Lilian havde skrevet om alle vores dejlige oplevelser sammen

Her kommer nogle af historierne som Lilian skrev til mig i dagbogen og som jeg her, vil fortælle ud fra .

Det første år, vi var på sommerferie boede Lilian på 4. sal sammen hendes kæreste Erik og den dansk/svensk gårdhund, Futte. Hver morgen ringede kirkeklokkerne 3 gange, og min søster og jeg skyndte os altid ud på altanen, så vi kunne se kirkeklokkerne svinge frem og tilbage og rocke med til ding dong. De andre år var Lilian og Erik flyttet i et rækkehus, stadigvæk i Randers.

Nogle gange var vi på bytur i Randers, hvor vi gik op og ned ad gågaden og kiggede på forretninger og handlede ind og vi blev altid forkælet med is, fra byens isbod.  En af dagene var vi i Djurs sommerland, vi var i deres vandland to gange og prøvede forskellige ting såsom vandrutsjebanen.

Lilian skriver i dagbogen om turen:  ” Hvis du (Jan) tør at prøve vandrutsjebanen, så kan jeg jo ikke stå her og sige at jeg ikke tør ” og SÅ gik vi op ad trapperne og da vi kiggede ned, var der rigtig langt ned, men nu var der ingen vej tilbage.  – Ned ad banen i fuld fart og med kilden i maven. Efter første tur ned ad banen turde Lilian godt, at prøve den igen, endda flere gange, sådan er det ofte når man først har overvundet sin frygt. Vi var også ude at sejle med Mississippi damperen og vi var i Indianerland hvor vi blev malet i ansigtet, og fik en indianerfjer i håret. Det var en ferietradition, at vi hvert år var i Djurs sommerland, det kunne jeg rigtig godt lide, fordi vi havde det sjovt.

Hvis det var regnvejr, lejede vi videofilm hos Blockbuster og så Emil fra Lønneberg eller Pippi Langstrømpe hjemme på sofaen.  Så lavede Lillian frokost til os, som vi måtte spise i sofaen, imens vi så film og regnen dryppede ned.

En sommeraften var vi til koncert med Diskofil, et band der kommer fra Randers, jeg kunne godt lide deres musik.

Når dagen var omme, lavede Lilian altid fodbad til os, så vi kunne få rene fødder inden sengetid, det var så skønt og samtidig dejlig beroligende.

Lilian skrev som sagt dagbogen om alle vores oplevelser sammen, Jeg læser i den stort set hver dag, og mindes alle oplevelserne med glæde, den betyder rigtig meget for mig og jeg har faktisk også 2 fotoalbums med billeder fra sommerferierne 1993 og 1995 og dem kigger jeg også tit i. Nogle af billederne er gået i stykker, og nogen kan jeg ikke finde, men forhåbentlig dukker de op en dag, bag en reol. Lilian slutter dagbogen med et kærligt drilleri:

”husk at rede din seng Jan og ikke smide tøjet i hjørnet, ha,ha, der må gerne grines ”