Opskrift: Græskarsuppe

af Tor

Foto: pixnio.com af ulleo

Man skal bruge et Hokkaido græskar

1 stk. hokkaido græskar

2 løg

3-4 stk. gulerødder

3-4 stk. kartofler

1,5 liter vand

1 stk. hønsebouillon terning

1,5 deciliter fløde

150 gram bacon i tern

Topping:

Græskarkerner—bacontern

  1. Skyl og gnub det økologiske græskar i rendende vand. Halver og skrab kernerne ud. Skær hele græskarret i grove tern.
  2. Skær gulerødder, kartofler og løg i grove tern.
  3. Varm olivenolie op i en gryde og steg grønsagerne i gryden.
  4. Grønsagerne skal dækkes med vand, tilsæt bouillon og lad koge i 20-25 minutter.
  5. Steg bacon på en varm pande og læg derefter til side, gerne på en tallerken med køkkenrulle.
  6. Det meste af vandet tages fra (må ikke smides ud, da det skal bruges igen senere)
  7. Blend grøntsagerne godt, og tilsæt derefter fløden.
  8. Tilsæt vandet (du tog til side) i suppen, til den har den ønskede konsistens.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Servér med et drys sprød bacon og gerne med et godt stykke brød ved siden.