René kan bare det der!

Tekst: Rasmus

Foto: Redaktionen

Vi, på redaktionen havde den glæde og fornøjelse, at møde René, som har opnået rigtig meget i den tid han har været her på Granhøjen. Vi fik lov til at stille ham nogle spørgsmål, omkring diverse emner som vi selvfølgelig var rigtig glade for, at få lov til.

Lidt om René:

René har været en del af beskæftigelsen i 10 år+ med håndværksfag som omdrejningspunkt. René har b.la. gennemført Løvdalens interne medhjælperuddannelse og er tilknyttet beskæftigelsen på Nygårdens frugtplantage.

Vi har stillet nogle spørgsmål til René, som René var så venlig at svare os på.

Som det første var vi på redaktionen rigtig interesseret i, hvor René arbejder i dag.  René fortalte at han arbejder på Nygårdens frugtplantage, hvor han har en fast stilling som lagerpladsformand. En plads som lagerplads formand, er en stilling hvor René blandt andet skal holde overblik på lageret, om der evt. skulle mangle nogle skruer i de forskellige størrelser, altså sikre at de aldrig mangler skruer. Stillingen som lagerplads formand er en stilling som René er rigtig glad for, og René passer sit arbejde til punkt og prikke. Arbejdet på Nygårdens frugtplantage og stillingen som lagerplads formand gør, at han har varieret arbejdsopgaver samt nogle rigtige gode kollegaer som altid hjælper og støtter hinanden.

René møder ind fra klokken 08:00 – 15:00 fra mandag til torsdag, hvor arbejdsdagen starter med at planlægge dagens arbejdsopgaver. Udover stillingen som lagerplads formand, så har René da også lige tid til at fodre Nygårdens to katte ”Afrodite og Leopold” hver dag, hvilke René meget gerne vil gøre, for Afrodite og Leopold er rigtig søde og forkælet.

René har som sagt taget Løvdalens interne medhjælperuddannelse, som er en uddannelse hvor beboeren på sin arbejdsplads/beskæftigelse får mulighed for at bestå nogle trin, som bliver svære og svære for hvert bestået trin. Løvdalens interne medhjælperuddannelse er en individuel udviklingsproces, og meningen er at blive mere selvstændig. For hvert bestået trin får beboeren et diplom at hænge op, og dem har René rigtig mange af efterhånden, jeg kan da også nævne nogle:

René har alle diplomerne fra Løvdalens medhjælperuddannelse, udover dem, har han også ” Årets medarbejder”, ” Årets mest mødestabile”, ” Årets hækkeklipper”, ” Årets ski bums (Kælenavn is ninja)”, ” Årets fodboldspiller” samt ” Årets hårdeste slag i bowling” – Virkelig flot høstet René.

Til vores interview på redaktionen kunne René også fortælle os, om et fuglefoderbræt, som han har lavet til GTS´ have.

René blev spurgt om han ville lave et til dem (GTS) og René siger aldrig ”Nej” til praktisk arbejde, hvor han skal bruge hænderne, træ samt værktøj, så René gik på nettet for at finde inspiration til et foderbræt. Han skulle derefter selv udtænke processen, materialerne og designet. Det tog René lynhurtige 4 timer at finde inspirationen, få træet skåret ud i diverse mål, samt at få det samlet. Resultatet blev virkelig flot og det kan ses på GTS´ hovedkontor, hvor det pryder haven samt giver fuglene mulighed for at få mad.

René har også haft andre store opgaver, f.eks. På Nygårdens Frugtplantage, hvor René har renoveret ”Guldgraver sandkassen”. René har været med til at bygge bålpladsen samt Påfugle buret. Alt dette gør René gerne, for hans drøm er at blive tømrer.

Mange tak til René for at fortælle lidt om sine gøremål og drømme, vi er rigtig glade for at kunne viderebringe denne fantastiske fortælling om René.