Vi høster årets frugt med fokus på bæredygtighed og på gode smags- og fællesoplevelser

At Granhøjens bo- og beskæftigelsestilbud ligger i naturskønne omgivelser er ingen hemmelighed. Det er noget, vi både er stolte af, og som vi værner om. Ikke mindst, fordi det bl.a. betyder, at vi på mange botilbud har tilhørende frugtplantager, æblelunde og større eller mindre områder med anden frugt, som er blevet kultiveret over mange år.

Bæredygtighed og beskæftigelse går hånd i hånd

De naturskønne omgivelser giver adgang til oplevelser lige uden for døren, som både styrker miljøet, fællesskabet og den personlige bevidsthed om naturens ressourcer, og det danner rammer for beskæftigelsesaktiviteter for flere beboere.

Igen i år inviterer bo- og beskæftigelsestilbuddet Dalhøjgård Granhøjens beboere og alle medarbejdere i koncernen Gran Recovery and Health til at komme forbi med æbler fra egne haver og få dem mostet. De botilbud, der ikke har egne æbletræer, er inviteret til at plukke fra frugtplantagen i Nygårdens Gårdbutik.

Æblemosteriet har også tidligere været en del af beskæftigelsen og det blev sidste år genoptaget af teamkoordinator på Dalhøjgård Sten Strand. Det var bl.a. med afsæt i verdensmålene, at Sten genoptog den tidligere efterårstradition – at æbler og andre frugter ikke skal gå til spilde, men omsættes til flydende guld, der giver smagfulde, økologiske og fællesskabte oplevelser og tilmed er ganske gratis. Granhøjen og hele Gran Recovery and Health er nemlig certificerede inden for FN’s verdensmål 3 (sundhed og trivsel) og 4 (kvalitetsuddannelse) og arbejder målrettet med at udvide certificeringerne, så de om kort tid også omfatter verdensmål 12 (ansvarligt forbrug og produktion).

I alle vores beskæftigelsestilbud arbejder vi beboerinddragende med økologi, affaldssortering, energibesparelser, miljøhensyn og genbrug. Det gør vi, fordi det giver mening for os alle – beboere og medarbejdere – at tage ansvar, der hvor vi er, for at mindske belastningen af miljø og klima. Når det ovenikøbet giver oplevelser, for både fællesskabet og ganen, er der ikke noget at tage fejl af. Det giver mening at have fokus på bæredygtighed i beskæftigelsen!

Og selvom vejrforholdene ikke har været de mest ideelle for frugtplantagerne i år, er det alligevel blevet til en god mængde most.