MØD: Nymfekakaduerne ’Mogens og Kani’ samt kattene ’Mio og Mols’

Tekst af Rasmus

På billedet: Mio og Mols. Taget af: Rasmus

For at starte et sted; så har jeg, Rasmus og min forlovede 4 dyr i alt, som vi har adopteret for at komme dyrene til gode samt glæden ved at have dem.

Vi starter hos fuglene, de hedder Mogens og Kani henholdsvis mand/dame, som danner par. De er af racen nymfe kakadue og ligner til forveksling nymfe parakitter.

Mogens var den første fugl vi fik. Vi fik ham af en dame som skulle af med ham grundet, at hendes barn ikke ville have ham længere. Vi meldte os på banen som potentielle nye ejer og fik ham med bur og alt tænkeligt udstyr. Efter at vi fik ham, gik det op for os, ved at læse om racen, at det er et socialt dyr der normalt danner par (For livet). Så efterfølgende tog vi til en dyrehandler i Holbæk, hvor vi købte hunnen Kani. De danner par og gjorde det fra første dag vi satte dem sammen. De er små 4 år gamle begge to og racen kan blive ca 16-18 år gamle.

De sidder i et stort såkaldt ’Nat bur’, men flyver dagligt ude i stuen i ca. 4-6 timer om dagen, alt imens kattene er lukket ind i et andet rum.

Mogens

Kani

Kattene

Katten Mio kommer oprindeligt fra Tvillingegaarden, som vi fik på det, som startede, som en forespørgsel om at låne en kat fra Dalhøjgaard pga udendørs rotte problem i vores have. Lederen af Dalhøjgaard fortalte mig, at han havde en kat til mig hvis jeg ville have den og det, jeg skulle sige var bare et ’Ja’ og så var hun min. Efter opkald til min forlovede blev vi enige om, at vi gerne ville have hende. Det var torsdag i uge 37 året 2020 vi fik tilbuddet og sagde ja, lørdag i uge 37 (Samme uge) kom lederen fra Tvillingegaarden med hende og i dag er Mio godt 4 år og har det rigtig godt hos os.

Mols er en nylig anskaffelse, Dalhøjgaard havde fået killinger fra Tvillingegaarden, men deres mor havde været ude for en ulykke og kunne efterfølgende ikke tage vare på killingerne pga naturens vilje. Jeg mødte ind en mandag i beskæftigelsen på Dalhøjgaard og blev spurgt, om jeg ville fodre og kigge til killingerne der på det tidspunkt var i en lukket boks i stalden på Dalhøjgaard. Jeg gik derned og fik øje på 4 killinger, som bare var så søde, og jeg forelskede mig i den ene, som i dag hedder Mols. Mols var kælen fra dag 1 i boksen, og samme mandag spurgte jeg lederen af Dalhøjgaard, om jeg måtte få ham og det måtte jeg heldigvis godt. I dag er Mols 1 år gammel og har det rigtigt godt hos os, og har det også rigtig godt med Mio vores første kat. De er utrolig nok søskende, da de deler samme mor, men faderen er ukendt.

Vi, derhjemme får enorm meget glæde af dyrene til dagligt, vi fortryder ikke et sekund at have taget dem til os, der er virkelig meget glæde og charme ved dyrene, så man ikke kan andet end at holde af dem.