Simons skildring af koralrevenes formål og beskaffenhed

Tekst: Simon

Foto: Redaktionen

Koralrev er et af jordens vidundere og har stor betydning for jordens unikke skønhed. Der er et væld af imponerende og farvestrålende koraler fordelt på de undervandsområder, hvor de hører til. Til at starte med finder jeg det magtpåliggende at komme med en fyldestgørende forklaring på hvad koraler er: Koraler er levende organismer som understøtter den biologiske balance og har tilmed betragtelig værdi for det rent visuelle.

Koralrevene er et forunderligt særskue og der findes et sigende antal koralvarianter i mangt og mange afskygninger.

Selve koralrevenes svulmende farvepragt er med til at herliggøre jordens karakter.

Det er desværre sørgeligt at koralrevene er truet pga. de faretruende temperaturstigninger som uundgåeligt bevirker en fortsat forværring i jordens natur-liv.

Hele dette skrækscenarie udspiller sig konstant og den gradvise temperauter-øgning er mærkbar og udspringer af menneskeforårsaget naivitet som skamplager vores vidunderlige jordklode. Det skyldes udledningen af kuldioxid som forværrer forholdende støt og vedvarende.

Det koralrev som igennem tiderne er blevet betragtet som værende det mest farvestrålende og fremtrædende er at finde nær Australiens kyst og er det mest vidt dækkende omfangsmæssigt. Det er ligesom de øvrige rev udsat.