Frederik sætter nu gearet op

Tekst: Rasmus

Foto: Redaktionen

Tillykke til Frederik fra Twillingegården, som har fået traktor kørekortet, endnu en succes fra landet omkring Twillingegårdens beskæftigelse. Vi her på redaktionen har fået den gyldne mulighed for, at stille Frederik nogle spørgsmål. Spørgsmålene og svarene lyder som følgende

Hvilken del af Granhøjen tilhører du?   Frederik:  Jeg er tilknyttet Twillingegården.

Hvor er du beskæftiget? Og hvilken del beskæftiger du dig med?  Frederik: Jeg er i Løvdalens beskæftigelse med landbrug og jeg arbejder med kreaturer/køer.

Hvor har du taget traktor kortet? Teori og køreprøven. Frederik: Jeg tog mit Traktorkort hos Ugerløse Køreskole i Holbæk, med kørelærer Jan og jeg kan varmt anbefale ham, for han er sjov og venlig.

Hvor længe var om du at tage teoridelen inkl. prøven? Fredrik: det tog ca. 2-3 måneder.

Hvordan foregik køreprøven? Frederik: Køreprøven foregik i Holbæk, først havde jeg en time med min kørelærer, hvor vi gennemgik de vigtige ting ved en køreprøve. Efter at den time var gået, så kom den motorsagkyndige, hvor jeg skulle gennemgå div. sikkerhedskontrol af den traktor som jeg skulle køre i, ved at den motorsagkyndige spurgte om nogle sikkerhedsmæssige kontrolspørgsmål. Når alt var tjekket og maskinen godkendt af chaufføren og spørgsmålene var svaret rigtigt, så var det tid til selve køreprøven på vejen.

Hvor meget havde du forberedt dig hjemme, til teori og kører prøven?  Frederik: Jeg havde ikke forberedt mig voldsomt meget, men jeg bestod, med en god hjælp fra personalet fra Twillingegården.

Hvad er formålet med traktor kortet? Frederik: At jeg kan komme ud og køre på vejene, og kunne udføre selvstændige opgaver. Traktorkortet har jeg fået som en del af at tage Løvdalens landbrugsmedhjælperuddannelse.

Har traktor kortet åbnet op for nye muligheder for dig?  Frederik:Ja, det har det, i beskæftigelsen har det åbnet op for nye spændende opgaver på marken, såvel som på vej, det giver mere frihed.

Har du nogle håb/drømme om fremtiden? Frederik: Ja, jeg har en drøm om, at tage Landbrugsuddannelsen på 3 år og derefter starte mit eget landbrug op som selvstændig.

Hvilken traktor chauffør er du? Den glade? Den sure? Den tålmodige eller utålmodige? Frederik: jeg er den ”Den glade”, uhmmm smiler Tim fra Tvillingegården som sidder med ved bordet og siger ”og lidt den utålmodige”.

Vi på redaktionen vil gerne takke Frederik for stille op til interview om, hans erhvervelse af traktor kørekortet, vi ønsker ham al held og lykke med kortet og drømmene, som vi håber bliver ham aktuelle en skønne dag.