Hvad har dyrene gjort forkert?

Skrevet af: Rasmus

Foto: Rasmus

Jeg stiller tit, mig selv det spørgsmål; hvad har dyrene gjort forkert? og hvordan kan man tage, en hurtig beslutning om, at vores elskede dyr skal afleveres på dyreinternat, når mennesker ikke gider have dyrene længere eller har tid til dem?

Jeg mener, at dyr har det som mennesker følelsesmæssigt, de kan føle sig trygge ved deres omgivelser, mærke og give kærlighed til både mennesker og andre dyr.

Når vi mennesker ikke har tid og overskud til, at tage os af vores kæledyr, så er det for tiden ganske populært at aflevere dem på et dyreinternat, fordi mennesker ikke kan tage vare på deres erhvervelser, som, VI SELV HAR INVITERET IND I VORES LIV OG HVERDAG. Selvfølgelig er det en bedre løsning, at dyre- internaterne tager imod dyrene, fordi de har bedre muligheder til, at dyrene kan leve livet færdigt og forhåbentlig i gode og trygge rammer, frem for andre som direkte sætter dyret/rene ud i naturen, hvor chancen for overlevelse bestemt ikke er de bedste. Det er meget uretfærdigt at give dyrene den behandling når dyrene frem for alt, bare vil glæde os mennesker og være elsket.

Vi, som mennesker skal huske på, at dyret også har følelser, føler tryghed, kan lide menneskers nærhed, så måske vi mennesker skulle finde tid og overskud til vores kæledyr, de er der for os mennesker mere end vi tror. Dyr er vanedyr, så når vi afskaffer vores dyr på den ene eller anden måde, så står dyret tilbage som taberen og skal derfor starte forfra med at genfinde trygheden og troen på, at den er god nok. Jeg synes at det er ærgerligt, at man tager et eller flere dyr til sig, for bagefter at afsætte dyret andet steds, vi burde respektere dyrets bånd, kærlighed og tryghed som var det en baby som kræver vores omsorg og kærlighed.

Så, man må tænke sig godt om, inden man anskaffer sig et dyr.