Vestegnen

Tekst og tegning: Jan

Vestegnen er et område, der ligger vest for København, og hører under Storkøbenhavn.

Der er følgende kommuner i Vestegnen: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk kommuner, den omfatter elleve kommuner, nemlig udover de nævnte otte også Ballerup, Gladsaxe og Herlev kommuner. Jeg har valgt lige at stille skarpt på Albertslund, fordi jeg er fan af komikeren Anders “Anden” Matthesen, som er opvokset i Albertslund.

Vest skoven er en anlagt kunstig skov i Albertslund, som har et areal på 13 km2, skoven strækker sig over 4 kommuner: Albertslund, Høje Tåstrup, Glostrup og Ballerup. Albertslund kommune har 27.530 indbyggere.

Albertslund har også en lokalavis, der hedder ”Albertslund Posten”. Bydelen er beliggende 15 kilometer vest for Københavns centrum mellem Glostrup og Taastrup, og har postnummeret 2620. Albertslund har også et gymnasium, et bibliotek, et friluftsbad og et spillested der hedder Forbrændingen. Spillestedet hedder forbrændingen fordi huset har været en kulforbrænding.

En dag, tager jeg måske en tur til Albertslund, og kigger lidt i forretninger og spiser på en grillbar, og får en fornemmelse af hvordan Albertslund er.