Nygårdens Gårdbutik

Siden 2005 har Nygårdens gårdbutik været en del af koncernen Gran Recovery and Health. Butikken drives i dag af Løvdalen, som det vi kalder en socialt ansvarlig virksomhed. Her kan beboere fra Granhøjens botilbud og andre borgere der har særlige støttebehov, prøve kræfter med at arbejde i en rigtig butik. Nygårdens Gårdbutik ligger få hundrede meter fra Nykøbing Sjællands midte. Her er der både en café og god mulighed for shopping af fine ting til hjemmet.

Tid og plads til alle

Nygårdens gårdbutik samarbejder med Nygårdens Frugtplantage som er placeret på samme matrikel som gårdbutikken og som også tilbyder beskæftigelse under Løvdalen. På Frugtplantagen er der blandt andet også dyr, som besøgende børn har mulighed for at møde, når de er færdige på legepladsen. Og når det er sæson, kan man enten plukke havens frugter eller møde julemanden. I Nygårdens Gårdbutik tilbydes der beskæftigelse indenfor butiksdrift. Alt sammen tilrettelagt i et samarbejde mellem borger, beskæftigelsesmedarbejdere og Løvdalens sagsbehandlere. I Nygårdens Gårdbutik oplever vi at der er en helt særlig stemning, netop fordi der arbejdes med at skabe både tid og plads til alle.

Nygårdens Gårdbutik har også en tilhørende hal. I hallen vil der være et stort udvalg af Nygårdens varer. Der vil være et legeområde til børnene, samt der vil være mulighed for at købe legetøj. Derudover er der en hyggelig café, som drives af personale og borgere, der vil være mulighed for at købe drikkevarer, is og slik.

I hallen er der højere til loftet, hvilket gør det muligt at beskæftige de borgere, som har brug for mere plads, og nogle dage har brug for at trække sig mere tilbage.

Du kan læse mere om Nygårdens Gårdbutik på deres egen hjemmeside her.

Socialt ansvarlige virksomheder

I de socialt ansvarlige virksomheder indgår mennesker med psykiske lidelser som en del af medarbejderstaben, hvor opgaver langsomt vokser i takt med den enkeltes udvikling og kompetencer. Dermed bliver den enkelte hele tiden udfordret på sit individuelle funktionsniveau og bedres både psykisk og socialt. Det er særligt denne vinkel, som er unik, fordi socialt ansvarlige virksomheder kan skabe disse særlige rammer, kombineret med at virksomhedens kunder også skal serviceres og altid kan føle sig velkomne.

Socialt ansvarlige virksomheder opnår stadig større anerkendelse for deres innovative bud på koblingen mellem erhvervsdrift og velfærdsopgaver. Det skyldes, at de skaber beskæftigelse og aktivering, kombineret med, at virksomheden drives på almindelige markedsvilkår. Det betyder, at virksomhederne er i stand til at koble erhvervsdriften med samfundsmæssige udfordringer. Det er unikt, fordi det giver mennesker med psykiske udfordringer og behov for støtte i hverdagen, mulighed for at blive opkvalificeret og, for nogle borgere, hjælp til at få fodfæste på det ordinære arbejdsmarked.

Den anden socialt ansvarlige virksomhed, under Løvdalen, er Hotel du Vest.

Butik

I beskæftigelsen inden for butiksområdet er der mulighed for at træne sine kompetencer inden for alle aspekter af butiksdrift. Her er der både tilbud til de beboere og borgere, der drømmer om at lære at have kundekontakt, og dem, der har behov for at trække sig lidt tilbage og f.eks. sætte varer på plads eller arbejde på lageret.

Efter en periode med beskæftigelse i gårdbutikken vil det være muligt at tage en medhjælperuddannelse.

Du kan læse om Løvdalens andre beskæftigelsesområder her.

Beskæftigelse kan bestå af:

  • Udpakning og prismærkning af varer
  • Opsætning af varer til videresalg
  • Ekspedition af kunder
  • Indpakning af gaver
  • Drift af Nygårdens Café
  • Rengøring og vedligeholdelse af butiksarealer samt gårdhaver m.m.
  • Produktion af dekorationer, sammenplantninger, gavekurve m.m.
  • Og pasning af planter til videresalg.

Gartneri og dyrepasning

Omkring gårdbutikken ligger en dejlig frugtplantage og folde med bl.a. ponyer og geder. Her er der mulighed for at lære om vedligeholdelse og beskæring af buske og træer i frugtplantagen og selvfølgelig også at hjælpe med at plukke frugterne. For håndværksinteresserede borgere, er der mulighed for at arbejde med vedligeholdelse og reparation af folde og dyrenes inde områder, og dermed være med til at sikre, at dyrene har et rart og godt miljø at leve i. Læs mere om beskæftigelse indenfor landbrug her.

Har du spørgsmål til Løvdalen beskæftigelse, kan du kontakte vores sagsbehandlere her. 

FØLG OS

© 2024 - Gran Recovery and Health

En del af Gran Recovery and Health

Gran Recovery and Health er en privat psykiatrisk koncern med næsten 40 års erfaring og mere end 400 medarbejdere fordelt på fem virksomheder. Hvert eneste år støtter vi flere hundrede mennesker til et liv, der er andet og mere end deres udfordringer.